Praktijk Groenewold, DeventerMassage
Handdoek, hotstones, massageolie, kaars en ontspanning

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is vooral gericht op herstel en balans, en natuurlijk ontspanning.
De massage kan lekker stevig of juist wat milder uitgevoerd worden. En alles daar tussenin.

Subtiel en mild

Met lange strijkbewegingen en zachte knedingen kabbelt de massage rustig voort in een ontspannen ritme.

Lekker stevig

Een intensieve massage, waarbij je goed voelt dat ook de dieper liggende spieren flink worden aangepakt.

Hotstones

Meestal gebruik ik bij de massage ook hotstones.
De weldadige warmte van deze stenen geeft extra ontspanning en maakt de massage effectiever.

Extra aandacht pijnlijke spieren

Spieren met harde pijnlijke plekken en spierknpopen (triggerpoints) kan ik uitgebreider en intensiever behandelen. Dat overleggen we even. Deze behandeling kan uitstekend ingepast worden in een meer ontspannende massage van een groter gebied.

Wat masseren?

Als het vooral om de algehele ontspanning gaat, is een massage van het hele lichaam een voor de hand liggende keuze. Hierbij kunnen plekken met problematische spieren eventueeel wat extra aandacht krijgen.
Als u echter liever een intensievere behandeling wilt van een probleem in één bepaalde regio, zoals bijvoorbeeld schouders en nek, dan kan dat ook. Er zijn talloze mogelijkheden om een ontspanningsmassage in te richten.
Voorafgaand aan de massage zullen we daarom even overleggen wat precies de bedoeling is en hoe de beschikbare tijd zal wordt verdeeld.

Massage rug

Hoelang masseren?

Voor massages waarbij het lichaam gedeeltelijk wordt behandeld, is een uur over het algemeen een mooie tijd.
Een complete lichaamsmassage kan ook in een uur, maar anderhalf of twee uur is relaxter, en ook relatief voordelig.
De massage kan dan rustiger opgebouwd worden en er is extra tijd voor plekken waar een intensievere behandeling nodig is.

Elders op deze site

Tips & Weetjes, Welke kleding aan/uit, Contra-indicaties, Tarieven.

Voorbeelden

Hieronder een aantal voorbeelden van ontspanningsmassages, ter inspiratie.
Ook andere combinaties zijn mogelijk.

Complete lichaamsmassage De meest complete massage. Kan in een uur, maar anderhalf of eventueel twee uur is relaxter.

Schouders, rug, billen, benen, buik- en borstgebied, nek, achterhoofd, armen, handen, voeten.
Hele achterkant Gewoon op je buik liggen en je lekker laten masseren. Een moment helemaal voor jezelf. Achterhoofd, nek, schouders, bovenrug, onderrug, billen, achterkant benen, voeten.
Rug/schouders/nek Standaard massage van de gehele rug en vooral de schouders. Lekker ontspannend. Zie ook 'Rug compleet' Schouders, nek, hele rug.
Schouders/nek special Een intensieve stevige massage waarbij alle tijd wordt besteed aan de spieren in de nek en achterkant / bovenkant schouders. Indien nodig behoorlijk stevig. Er is speciale aandacht voor eventuele triggerpoints. Schouders, nek
Schouders/nek uitgebreid Meer ontspannend dan de schouders/nek special massage, doordat door ook de rug en het achterhoofd gemasseerd worden. Accent blijft wel liggen op de schouders en nek. Schouders, nek, achterhoofd, bovenrug.
Schouders/armen compleet De naam zegt het al. Ook een groot deel van de rug wordt meegenomen omdat ook daar een aantal spieren liggen van de schouderbladen en de armen.
Schouders, nek, bovenrug, borstspieren, armen, handen.
Onderrug special Staand werk met veel draaibewegingen en bukken, en ook huishoudelijk werk, klussen en tuinieren, geven een flinke belasting van onderrug en bilspieren. Deze massage bevordert ontspanning van de spieren en een sneller herstel. Rug, onderrug, billen.
Rug compleet Eigenlijk is dit een combinatie van 'Schouders/nek uitgebreid' en 'Onderrug special'. De beschikbare tijd wordt verdeeld over het hele gebied. Schouders, nek, achterhoofd, hele rug, billen.
Rug en achterkant benen Vooral een massage van de rug en schouders, terwijl de achterkant van de benen wordt ook nog even wordt meegenomen.
Als je een wat completere massage wilt, maar massage van billen of voeten niet nodig vindt.
Schouders, rug, onderrug, bovenbenen, kuiten.
Benen compleet Wandelen, hardlopen, fietsen. Bij veel buitenactiviteiten en sporten komt het aan op de benen. Laat de benen eens helemaal los masseren en merk het verschil. bovenbenen voor en achter, billen, kuiten, voeten.
Heupen/bekken special Behandelt de belangrijkste spieren voor een ontspannen en stabiele houding. Ook een ideale massage om spanning in hoofd en schouders te verruilen voor concentratie op het centrum van het lichaam. Het is een stimulans voor een goede buikademhaling. Onderrug, billen, buik, bovenbenen.
Romp uitgebreid Een complete lichaamsmassage zonder de armen/handen en de onderbenen/voeten. De tijd die daar voor nodig zou zijn kan hierbij dus gebruikt worden om de overige lichaamsdelen intensiever onder handen te nemen. Schouders, nek, rug, billen, bovenbenen achter en voor, buik, borstspieren, voorkant schouders

Praktijk GroenewoldHJP Fesevurstraat 4, Deventer0570 - 625330