Praktijk Groenewold, DeventerPedicure

Reuma

Voetverzorging bij reumapatiënten vereist extra zorg. De voeten zijn extra kwetsbaar en vaak extra gevoelig. Meer over de reumatische voet en de reden waarom pedicure daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn.

Geen vergoeding verzekering

Ik heb ervoor gekozen om als onafhankelijk pedicure te werken en niet meer naar de pijpen van zorgverzekeraars te dansen. De voetbehandelingen die ik geef worden daarom niet vergoed door uw zorgverzekering.

Mogelijke voetproblemen bij Reuma

De voeten van reumapatiënten zijn vaak extra gevoelig door:
- gewrichtsontstekingen
- slijmbeursontstekingen
- 'slijtage' in de gewrichten
- standveranderingen.

Algemene adviezen voor de reumapatiënt

- Doe dagelijks enige voetoefeningen om uw gewrichten soepel te houden ('rust roest').
- Laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening "Reumatische Voet."

Wanneer gaat een reumapatiënt naar een pedicure?

Door het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet, een afwijkende stand van de voet en/of tenen en niet goed passend schoeisel treedt er aan de voeten vaak een ongewenste eelt- en likdoornvorming op. Door een beperkte bewegingsvrijheid en/of doordat de tenen herhaaldelijk in de verdrukking komen bij te weinig ruimte in de schoen, krijgt men ook te maken met nagelafwijkingen zoals: brokkelige nagels eeltvorming onder de nagels ‘schuurpapier’ nagels (ondoorzichtig, ruw, bros en gespleten) verkleuringen van de nagel.

Bevoegd Provoet pedicure

Experimenteer niet zelf en laat uw voeten verzorgen door een Provoet pedicure met de aantekening "Reumatische voet". Tevens kunnen wij u advies geven over schoenkeuze of doorverwijzen naar een podotherapeut of een orthopedisch schoenmaker.

Meer informatie

Voor verdere informatie kijkt u op:
www.reumafonds.nl
www.reumabond.nlPraktijk GroenewoldHJP Fesevurstraat 4, Deventer0570 - 625330